Selasa, 24 Mac 2009

KOMIK MELAYU TERBITAN PERCETAKAN AMAR

Aku pernah melukis komik dalam era 1980-an. Bersama rakan pernah menerbitkan majalah KOMEDI.Masa tu umur belasan tahun.l Lepas tu aku masuk UTM Skudai; projek aku tak dapat diteruskan. Baru-baru ni bicang dengan kawan-kawan seperti kartunis Alim (Batu Api) dan Sim Blues cadang nak terbitkan balik komik melayu; pasal sekarang ni pasaran komik dibanjiri oleh komik manga Jepun dan Hong Kong, komik melayu boleh dikatakan tenggelam.
Terima kasih juga pada beberapa kartunis yang contact minat; masa ni kami tengah mengumpulkan artwork yang sesuai untuk diterbitkan. Kemungkinan kita akan terbitkan majalah GRAFIKA untuk memberi ruang pada bakat-bakat baru; terutama pelajar-pelajar dari jurusan seni dan multimedia daripada IPTA/IPTS dari seluruh negara. Paling tidak majalah GRAFIKA itu nanti dapat menjadikan rujukan kepada pelajar-pelajar terbabit.
Kami juga menjemput pensyarah-pensyarah untuk memberikan tip dan sumbangan dalam bentuk ilmiah sebagai panduan pelajar-pelajar. Sebarang sumbangan boleh di alamatkan kepada:
Unit Penerbitan Komik/Majalah,
Percetakan Amar Sdn. Bhd.,
H-12 Kawasan Perindustrian MARA Tambun,
31150 Ipoh, Perak Darul Ridzuan.
Tel : 605-5333743  H/P : 013-5000220

Tiada ulasan:

Catat Ulasan